Solens mat och snöstorm

Utanför viner vindarna, snön yr kring stugan och dörren går snart inte att öppna. En dag för innomhusaktivitet helt enkelt. Jag väljer att spendera dagen framför solens mat och drömmer mig bort till ett varmt Italien och fantastisk mat! Italienska köket är nog mitt absoluta favoritkök, med viss konkurrens från det spanska. Paella är nog det godaste som finns.

Nu ska jag fortsätta med dagdrömmandet och hoppas på att vinden inte tar stugtaket ifrån mig.

Uppdatering



Kristianstens Borg; Trodde det var en medeltidsborg men läste just att den byggdes år 1681 efter en storbrand för att vaka över stan, Var väldigt mäktig utsikt därifrån.



Nidaros Domkirke; Väldigt mäktig utanpå och innuti, näst störst i Norden efter Uppsala Domkyrka om jag inte missminner mig helt.



Lite blandade bilder ifrån Trondheim som jag besökte i veckan. Blev väldigt förtjust i denna stad och vill verkligen bo där! Vi var på fem visningar under de två dagar vi var där men det verkar inte som om vi fick något napp så det är bara å fortsätta leta, skam den som ger sig!

Min kamera har levt sitt egna liv också och verkar ha raderat bort hälften av mina bilder ifrån Trondheim , går inte att finna någonstans, väldigt irriterande och oroväckande. Dags att skaffa sig en ny kanske den är ju trots allt snart 4 år gammal!

Idag har jag varit riktigt duktig och sorterat mina kläder, bestämt mig för vilka som ska kastas, åka iväg till insamling och behållas. Gick snabbt å smärtfritt! Måste ju ha lite koll om det nu blir flytt till Trondheim. Vill inte dra med mig en massa dynga dit.
Blev även positivt överraskad då jag fann flera svarta tröjjor som jag glömt att jag hade! Perfekt då jag planerat att köpa just svarta tröjjor inför Norge äventyret som arbetströjjor! Gratis är gott.


Mot Trondheim

Imorgon bär det av till Trondheim för lägenhetsvisning! Skönt att det börjar röra på sig nu. Två visningar inbokade mer ska de bli! Uppdatering kommer......

Vit















Vår värld är vacker, finns inget mer att tillägga.

Att trycka in kunskap på kort tid

Detta är vad jag spenderat de senaste 2-3 timmarna med, att försöka trycka in kunskap i skallen inför fredagens tenta(förhoppningsvis årets sista). Läser som bekant kulturgeografi med inriktning mot turism och denna tenta handlar om turism och dess inverkan på miljö, samhällen(social/kulturell påverkan) och ekonomi: det är verkligen intressant, något av anledningen till att jag valde utbildningen i första hand. Men det förändrar ändå inte mitt beslut. Men det känns positivt att avsluta med något man i alla fall känner engagemang för.
Tyvärr har jag verkligen tappat all pluggrutin efter helgerna så jag sitter såklart i sista minuten å ska trycka in en massa fakta. Som tur är så är det mycket som jag kan redan, blir mest bara påmind om kunskap jag redan har när jag läser litteraturen(vilket inte brukar vara fallet hehe). Det är även en av de första böckerna där det kommer mer konkreta exempel och jag har hoppat över kapitel av definigering(haha hur stavas det egentligen?) av olika begrepp utan gett mej in på fakta direkt. Bra val, annars hade jag bara suttit och bankat huvudet i väggen vid det här laget. Men jag borde verkligen sova, det känns som om det blöder ut ögonen. Måste upp i tid imorgon. Katten ska till veterinären, igen. Tur att det bara är koll och inga nya skador. Stackarn.
Ne det får vara allt för ikväll, skönt att skriva av sig lite om ingenting bara.
G'natt

Ny By

Om allt går vägen inom de närmaste dagarna så kan det bli stadsbyte för mig igen! Är nämligen på väg att flytta till Norge, Trondheim närmare bestämt. Kommer att åka med Linda & Daniel & Jocke för att söka lyckan på Atlantkusten.
Känns väldigt bra i magen, är taggad inför förändring och förhoppningsvis bättre ekonomiska utsikter!
Vi måste bara fixa en lägenhet nu för att kunna börja söka jobb(norbaggarna är inte så sugna på att anställa en utan boende i landet, vilket kan förstå) har skickar massa mejl på olika lägenheter och hoppas på napp på en inte alltför dyr lägenhet(depositionsavgifterna kan bli uppemot 30000SEK vilket inte känns så där kjempegreit).
Har alltid velat prova att leva o jobba i Norge så det är en dröm som går i uppfyllelse!
Hoppas allt går som planerat.










20-

Idag är det kallt, men det vär nästan värre igår. Vi har tappat vattnet i stugan igen. Fast vi kan få kallvatten från beredaren iaf. Har fyllt upp en hink och två bunkar och håller i skrivande stund på med att koka vatten på spisen så att jag kan diska bort all disk innan köket blir en sanitär oangelägenhet!
Låter drygt kan jag tro, men ja är lite smått jsuk i huvudet så jag trivs nästan i all kaos. Blir vi helt utan vatten kommer jag inte förtsätta med det.
Men det är lite häftigt att få använda muskler och hjärna för att ta sig framåt när man inte längre kan ta något för givet. Har fått blåsor på händerna efter att spenderat delar av kvällen igår med att tälja bort bark från vedträn för att kunna använda det som bränsle till en brasa, långt mycket effektivare än tidningspapper vill jag lova!
Tar lite tid dock.

Hejsvejs

Idag

Idag är en bra dag, det är 18- och sol, har inte lämnat stugan ännu, endast varit ut på bron och vänt.
Snart ska vi åka hem till mamma och pappa för att äta middag, vi har finbesök från Sundsvall nämligen kära moster Agneta och morbror Göran, tråkigt att inte kusinerna följde med(diskret pik till Bella:P).
Har lyckats skriva den tråkigaste delen av mitt PM nu och känner hopp igen. Det ordnar sig nog det hära. Är lite lur på att jag nog måste skippa endera redovisningen eller tentan nästa vecka eftersom jag inte kommer att hinna med båda. Drygt med saker som hämnar på efterkälken men som sagt i tidigare inlägg har jag ju hela våren på mig att ta itu med detta.

På fredag får Harry åka och ta bort stygnen som han fick föra veckan efter att ha kommit hem alldeels blodig och förstörd. Var väldigt orolig ett tag där med det gick bra och nu är han pigg igen!

Ska också söka lite jobb i veckan, tänkte försöka med en gammal arbetsplats och hoppas på att dom vill ha mig tillbaka:) skulle vara trevligt för jag trivdes nämligen som fisken i vatten där! Sedan ska jag söka på ett nytt ställe, inom barnomsorgen vilken jag aldrig arbetat inom men tror att jag skulle gilla. Som ett extrajobb i alla fall. Det är ju nämligen aldrig fel att prova på nya grejjer.

Ikväll blir det att skriva klart PM och tusen ord om min temalitteratur. Imorgon ska skiten in, jag skickar allt via nätet för jag orkar inte åka upp till Umeå enkomt för detta. Behöver verkligen spara pengarna till framtiden. Är ju helt utan inkomst för tillfället!

En lång uppdatering blev det här, ska klä mig färdigt nu för vi måste åka innan vi blir sena som vanligt!

xoxo

Ett nytt år

Tänkte bara klämma in något för att det är ett nytt år nu. är så jävla sjukt jävla less på skolan nu lite mer än 1 vecka kvar och jag kan inte uttrycka hur jävla mycket jag längtar tills allt det här är över. Är NÖJD med mitt beslut ännu en gång för det blir alltmer klart för mig att vad de än är jag ska göra med mitt liv så är det inte det här!
Sedan väntar ovissheten som i skrivande stund känns lite jobbigt men det kan bero på min underbara återvändande mensvärk! haha fy fan säger jag bara. Menmen jag är fri i alla fall, jag kan börja om på nytt bygga ett nytt liv o so on. Jag tror att det kommer att ordna sig och jag hoppas att det finns ett jobb som jag kan ta och känna att det inte äter upp mig innifrån, att jag gör någon skillnad och att det märks och uppskattas att jag arbetar hårt. Har inte riktigt varit fallet på min senaste arbetsplats. Beror nog på storleken men ändå, jag vill inte känna ångest över att gå till jobbet.
Nu har jag gnällt av mig tillräckligt!

Gott nytt år!

RSS 2.0