Remember me?

Hej där ute i cyberspace. Jag har äntligen tagit mig tid att göra en lite uppdatering till de som bryr sig! Jag jobbar för fullt och i helgen var det fest. Det var trevligt men ack så ansträngande att jobba dagen efter. Men det är bra med ob i handels så jag är hemskt nöjd. Jag måste bara skryta lite nu med hur stolt jag är över att jag lyckades fixa jobb nu i höst innan resan. Hade kännts så surt att måsta läsa en kurs bara för att kunna låna pengar till hyran. Är inte pengarna som motiverar till att plugga liksom. Idag ska jag göra något radikalt och väldigt skrämmande. Jag ska besöka gymmet. Första gången sedan februari. Jag gillar inte gym. Det är tråkigt att lyfta vikter och även om gruppträningen är rolig till en början så kan inget av det mäta sig med att träna lagsport. Jag har insett att jag är alldeles för social för mitt eget bästa. När man spelar fotboll har man en helt gäng kompisar runt omkring sig. När man går på gymmet har man bara sig själv och en massa främlingar. Jag kanske ska börja mingla på gymmet hehe men det är nog alldeles för konstigt och osvenskt. Jaja jag blir glad om jag överlever första passet med tanke på att den enda träning jag fått under hela sommaren är att springa runt med tallrikar och glas. tur att jag inte suttit på kontot i alla fall. Då hade jag rullat fram vid det här laget.

Hittade lite gamla bilder från när vi bodde i Umeå jag och Niklas. Fick mig att tänka på massor med saker. Hur människan verkligen är en väldigt anpassningsbar varelse. och hur snabbt tiden går, och hur en del vänner man får bara är på genomresa i ens liv. Vi möttes vid ett vägskäl och vandrade sedan sakta skilda vägar. Det är sorgligt men ändå livets gång. En del vänner stannar som ett glatt minne i hjärtat medans en del stannar vid din sida livet ut. Det är faccinerande och vackert.



Jorden gick inte under

Skönt tycker jag ser alldeles för mycket fram emot min utlandsresa för att se jordens undergång som välkommen. I början kändes det lite olustigt, det där med partikelacceleratorn i CERN och domedagspropagandan som aftonbladet mm spred. Men just nu känner jag mig mest bara otroligt faccinerad och nyfiken. Har förstått att iaf när det gäller mig själv så är det okunskapen som skrämmer mig mer än själva undergången. Hur ska jag förklara hur jag menar här då. Nej men det är ju faktiskt så att i de flesta fall av skrämmande teorier så mår jag iaf mycket bättre själv när jag läst och läst och kommit till en egen slutsats hur det verkligen ligger till. Ja menar, jordens undergång är ju ändå ett bestämt faktum även om vi inte vet när, så själv känner jag mig inte alltför oroad även om det är skrämmande. Men när man läser på om denna accelerator och vad de kan tänkas komma underfund med i den så blir jag genast otroligt nyfiken. Rymden för mig är så fantastisk och skrämmande på samma gång, och det som skrämmer är som tidigare sagt okunskapen.

Eftersom jag varit ledig hela veckan hitills så har jag haft mycket tid att fundera över detta hehe vilket ni kanske märker.

Annars flyter väl livet på som vanligt, ska ordna med vaccination och prylar till resan framöver. Dessutom ska jag jobba imorgon och på fredag på mitt favvoplace. Idag har mamma bjudit på lunch och Linda och Daniel kommit förbi med kakor och vi stod för kaffet! :)
Harry bet sönder min nyinköpta bikini i helgen. Var väldans arg kan jag säga och han syntes inte till på över en timme efter att han gjort det. Han brukar sällan lämna lägenheten när vi är hemma så det är nog ett rekord.
Gick på HM idag men de hade slut på den underdelen i rätt storlek så ja får se om jag kan sy den på något sätt.

Hösten verkar kommit på allvar nu när löven på lönnträden börjat skifta i rött och luften är kylig även när solen skiner. Jag älskar hösten. Den är så rofylld på något sätt, dessutom ökar alltid min kreativitet och intiativförmåga under hösten, sommarlov eller ej. Synd att vintern är så hemsk.

Nu ska jag se till att laga lite mat.

Pusspuss

Hösten är på väg

Ja nu är det väl officiellt höst då. 1 September innebär skolstart och slut på det roliga. För de som nu kunnat vara lediga i sommar hehe. Idag har jag varit på anställningsintervju på ett jobb jag inte kan ta på grund av resan. Men jag tyckte det var lika bra att gå dit och visa sig ändå om de skulle behöva extrapersonal i alla fall , och de skulle de så det känns inte helt bortkastat. Jag har även hunnit med en vända till biblioteket idag eftersom jag måste låna kurslitteratur. Kommer att läsa en kurs i Engelska på distans och halvfart i höst. Är en nödlösning eftersom jag inte kan få a-kassa eller alpha-kassa samt en uppfräschning av mina språkkunskaper vilket aldrig är fel.

Igår sökte jag jobb på fritidsresor. Jag har insett att jag är extremt spontan av mig. Jag sökte till deras reseledarutbildning som går av stapeln på Gran Canaria 17 september. Klarar man utbildningen så är man garanterad jobb. Men vi får se hur det blir med det. Jag skulle ju helst gå den och kunna arbeta sommarsäsongen eftersom jag har andra planer i vinter med egen resa och jobb i stan. Ajja det ordnar sig alltid. Skulle vara otroligt spännande att få jobba som reseledare en sommar.

Imorgon ska jag provjobba på ett ställe. Kommer att provjobba 3 dagar sedan får vi se om jag blir anställd. Håller tummarna! Det känns inte som att ska vara något problem att göra bra ifrån sig så jag är optimistisk.

I helgen var det jobb och fest och parmiddag för hela slanen!
I fredags jobbade jag dag på en restaurang och träffade därefter Lina och Daniel på stan för en fika och skitsnack om Ulvön. Sedan bar det iväg hemåt för att inventera i kylskåpet efter något respektabellt att äta eftersom jag bjudit in Lina och Daniel på middag. Det blev en improviserat pastasås med fläskfilé.
Vi drack lite öl och lite vin och kollade lite på film innan de skulle bege sig hemmåt igen.
Jag var hur trött som helst efter att ha börjat jobba klockan sju och inte kunnat sova natten innan så jag somnade som en stock när de for.

På lördagen tog jag en rejäl sovmorgon eftersom jag inte skulle börja jobba förens klockan 3. Slötittade på tv och käkade subway-macka till lunch. Jobbade till klockan 9 och åkte sedan hem för att joina på festen som vi tydligen hade. det var en lugn tillställning med tre av Niklas vänner. Den ena är nyss hemkommen från malaysia så det blev en hel del utfrågning. Linda och Daniel svängde förbi en snabbis och de hade med sig Jocke! Han är också en förrymd strafffånge från Ulvön.

Senare på kvällen gick vi ut och sjöng karaoke vilket alltid känns lika pinsamt dagen efter.
Söndagen spenderades i bakishetens tecken. Mest för Niklas då, jag hade som tur var inte hunnit få i mig så mycket innan festen var slut.

En långtråkig redogörelse över min helg men jag kände att det ändå var dags för en uppdatering till de som undrar vad jag håller på med!

Puss

RSS 2.0